Ervaringen

Bertie van de Bunte, 21 jaar

Ik was begonnen op mijn veertiende met zweefvliegen, in 2006. Daarna ben ik bij Special Air Services de vliegopleiding gaan volgen en dankzij mijn zweefvliegbrevet kon ik ook redelijk snel al solo vliegen. Het leuke is dat je nooit meer het moment vergeet dat je die eerste keer een motorvliegtuig helemaal alleen bestuurt! Vanaf dat je solo bent gaat je opleiding in een stroomversnelling totdat je je PPL hebt; die had ik op mijn 17e verjaardag op zak.


Het aantrekkelijke aan de opleiding vond ik de flexibiliteit. Je kunt reserveren wanneer je wilt want er wordt 7 dagen per week les gegeven. Ik vloog op de Cessna 172M, de SAS heeft er een stuk of 6 van, het leuke daarvan is dat je meteen leert wat de minieme verschillen zijn tussen in principe dezelfde vliegtuigen. Als je eenmaal je brevet hebt zul je het namelijk ook meemaken.


Toen ik eenmaal mijn brevet op zak had ging ik de staartwielconversie volgen, met op het oog het opslepen van de zweefvliegtuigen van de club waarvan ik nog steeds lid ben. Na een uur of 4 was ik solo gegaan en na de checkout door chef-vlieger Harry ging ik op de Piper Cub van de zweefvliegclub vliegen, waar ik nog steeds elke zomer met plezier op vlieg.


Het 'vliegveldleventje' is mij zo goed bevallen dat ik ook bij Special Air Academy ben gaan werken, al zo'n 5 jaar ondertussen.

Let wel op want het vliegen is erg verslavend!


Binnenkort meer